aigokeros

Όλοι κατά βάθος χρειαζόμαστε έναν Αιγόκερω! Μάθε γιατί…

PenΟ Αιγόκερως είναι ο λεγόμενος γεννημένος «ηγέτης». Ανήκει στα Ζώδια της Γης και χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανεξαρτησία.

Ο Αιγόκερως είναι ένα αρκετά φιλόδοξο ζώδιο!

Προσπαθεί πάντα να έχει επιτυχίες ή επιθυμητά αποτελέσματα στη ζωή του. Είναι εργασιομανής και δεν αντέχει την αποτυχία. Κύριος σκοπός είναι το χρήμα, το οποίο θεωρεί και επιτυχία. Είναι άνθρωπος που αγαπά τα υλικά αγαθά και την σπατάλη χρημάτων για προσωπικές του επιθυμίες. Εν αντιθέσει, για άλλους δεν χαλάει τα χρήματά του.

Στην ζωή του και στον χαρακτήρα του λειτουργεί με την λογική και όχι με το συναίσθημα…

Είναι προσγειωμένος στην πραγματικότητα και δεν διαθέτει φαντασία. Λειτουργεί με τους κανόνες και δεν ξεφεύγει εκτός λογικών πλαισίων, αν και στην ζωή του λαμβάνει πρωτοβουλίες και έχει αυτοπεποίθηση πράττει με ό,τι έχει και ό,τι του δίνεται- ειδικά στη επαγγελματική του ζωή.

Πώς επιλέγει τους φίλους του ο Αιγόκερως;

Επιλέγει φίλους με διακριτικότητα, ουσία και ηθική. Του αρέσει το χιούμορ, κυρίως το ειρωνικό ή το «μπλακ» χιούμορ. Είναι ιδιαίτερα αναλυτικός στα πάντα από την επαγγελματική μέχρι και την ερωτική του ζωή.

Η επιτυχία πάνω από όλα.

Επειδή θέλει οι άνθρωποι που είναι δίπλα του να διακρίνονται από επιτυχία προσπαθεί να ωθεί τους αγαπημένους του προς αυτήν.

Αχ αυτό το πείσμα του…

Είναι ετοιμοπόλεμος για λογομαχία και διαθέτει κατάλληλα επιχειρήματα για να σου αποδείξει πως έχεις λανθασμένη άποψη. Δεν μπορείς να του αλλάξεις εύκολα την άποψη. Είναι πεισματάρης και ξεροκέφαλος μερικές φορές, μην προσπαθήσεις να τον πείσεις να αλλάξει άποψη για κάποιο θέμα κυριολεκτικά είναι σαν να μιλάς σε τοίχο.

Ο Αιγόκερως στις σχέσεις!

Όσον αφορά τις ερωτικές του σχέσεις είναι υποστηρικτικός και έχει ώριμα συναισθήματα. Επιθυμεί να δημιουργεί μακροχρόνιες σχέσεις, όμως μερικές φορές αποτυγχάνει σε αυτό, διότι είναι σε αναζήτηση για τον τέλειο σύντροφο.

Ο τέλειος σύντροφος για έναν Αιγόκερω είναι ο ανεξάρτητος, ο επιτυχημένος (εννοείται), ο δοτικός και ο προσγειωμένος. Αν διαθέτεις όλα αυτά (μαζί με τρομερή υπομονή), τότε είσαι ο τέλειος σύντροφος για έναν Αιγόκερω.

Μπορεί να γίνει καταπιεστικός και ζηλιάρης. Θα το δείξει έντονα, διότι στις ερωτικές του σχέσεις είναι ευθύς και εκφράζει την ενόχλησή του για κάποια συμπεριφορά σου.

Έχει και αρνητικά χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τα αρνητικά του χαρακτηριστικά σε μια σχέση ο Αγόκερως είναι χειριστικός και μπορεί εύκολα να σε εκμεταλλευτεί.

Φεύγει εύκολα με την παραμικρή ενόχληση, διότι δεν μπορεί να νιώθει καταπίεση. Επίσης, έχει συχνές επανασυνδέσεις και δεν μπορεί να αφήσει κάτι για πάντα έτσι εύκολα.

Ο εγωισμός φτάνει στο ζενίθ και μπορεί μερικές φορές να παραμελεί το ταίρι του. Επενδύει περισσότερο στον εαυτό του παρά στη σχέση του. Δεν προσαρμόζεται ποτέ στα θέλω του συντρόφου του και λειτουργεί ναρκισσιστικά. Θέλει να έχει το «πάνω χέρι» στη σχέση και δεν λαμβάνει υπόψη τις συμβουλές του συντρόφου του.

Δεν είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός, αλλά εκφράζεται με πράξεις!

Για να τον πείσεις να σου εκφράσει την αγάπη του με λόγια πρέπει να του τα «βγάζεις με το τσιγκέλι». Πιστεύει πως  οι μικρές και συμβολικές πράξεις είναι αυτές που δείχνουν την αγάπη.

Είναι τακτικός σε σημείο να γίνεται τελειομανής. Δεν θέλει ατασθαλίες και ακαταστασίες, αλλιώς τον έχασες. Επιπλέον είναι αρκετά καχύποπτος και καλύτερα να μην είσαι πολύ κοινωνική/ός, διότι είναι κτητικός και δεν θέλει να σου μιλά κανείς (ναι μπορεί να γίνει τόσο κτητικός).

Τα θετικά χαρακτηριστικά του…

Ένας Αιγόκερως θα σου προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα. Θα σου μάθει να χρησιμοποιείς την λογική σου και όχι πάντα την φαντασία σου! Θα σε προσγειώνει, θα προάγει την σημασία της επιτυχίας στην ζωή του και πάντα θα είναι εκεί να σε βοηθήσει να επιτύχεις με οποιονδήποτε τρόπο.

Θα σου διδάξει πολλά καθώς για εκείνον η κάθε ημέρα έχει και ένα ηθικό δίδαγμα. Λατρεύει την ανεξαρτησία σου και θέλει να είσαι δυναμική, κοινώς να «πιάνεις τον ταύρο από τα κέρατα» (όχι το ζώδιο καλέ).

Όσο δοτικός είσαι, τόσο θα είναι και εκείνος. Όλα και όλα, ό,τι δίνεις παίρνεις… έτσι είναι. Τέλος, θα σε κάνει να ανακαλύψεις την ώριμη πλευρά του εαυτού σου και θα σε μάθει να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα και τις καταστάσεις με ωριμότητα και δυναμισμό. Πίστεψέ με θα αποβάλλει όλες τις φοβίες σου.

Εδώ που τα λέμε όλοι κατά βάθος χρειαζόμαστε έναν Αιγόκερω!

 

Ταιριάζει ιδανικά με: Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω, Κριό.

Ταιριάζει λιγότερο με: Σκορπιό, Υδροχόο, Καρκίνο, Ιχθύ

Δεν ταιριάζει με: Δίδυμο, Τοξότη, Ζυγό, Λέων

 

Σύνταξη: Μαρίλια Λιαποπούλου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog @nancysblogspot

Περί Μαρίλια Λιαποπούλου

Είμαι η Μαρίλια Λιαποπούλου και λατρεύω να ασχολούμαι με τα ζώδια. Αγαπώ τα ταξίδια και οτιδήποτε vintage . Έμπνευσή μου; Τα συναισθήματά μου!

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics