galatopita

Γαλατόπιτα καραμελωμένη, σαν μπουγάτσα (χωρίς φύλλο με 2 τρόπους).

PenΓαλατόπιτα χωρίς φύλλο, νόστιμη, θρεπτική, εύκολη, γρήγορη και οικονομική. Για απογευματινό ή κολατσιό, για το σχολείο για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγαλύτερους είναι μια γλυκιά απόλαυση για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι. Τα υλικά της συνταγής απλά και οικονομικά.

 Υλικά:

1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες

1,5 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

2 βανίλιες

2 αυγά

Μισό πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη (125 γρ.)

Λίγο βιτάμ ή μαργαρίνη για το ταψί

Ζάχαρη άχνη, κανέλα, ή καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Αφού ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το βούτυρο/βιτάμ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει λίγο η κρέμα.

Στην συνέχεια, κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά η κρέμα. Στο μεταξύ χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τις βανίλιες.

Αφού περάσουν τα 5 λεπτά ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα.Έπειτα ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα μέχρι να πήξει.

Έπειτα, βουτυρώνουμε ένα ταψί μέτριο ή αν τη θέλουμε πιο παχιά την γαλατόπιτα την βάζουμε σε μικρό ταψί. Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί και επιλέγουμε πώς θα την κάνουμε.

Σαν μπουγάτσα:

Την ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της (περίπου 40 λεπτά)  και αφού κρυώσει την κόβουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καραμελωμένη:

Την πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα και την ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της (περίπου 40 λεπτά) για να λιώσει η καστανή ζάχαρη.

Μικρά μυστικά!

Εάν δεν θέλετε ζάχαρη άχνη, κανέλα ή καραμελωμένη επιφάνεια μπορείτε να ρίξετε από πάνω κάποιο σιρόπι της επιλογής σας. Για παράδειγμα, σοκολάτα, βύσσινο, ή ακόμη και μέλι… Αυτοσχεδιάστε!

 

Όπως και να την φτιάξετε είναι πεντανόστιμη.

Καλή σας απόλαυση!

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Λίτσα Μπράχου

Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας! [Βίντεο]

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας! [Βίντεο]

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών! Σήμερα, θα φτιάξουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με γεύση και μυρωδιά, …

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Εύκολη και πολύ γευστική! [Βίντεο]

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Εύκολη και πολύ γευστική! [Βίντεο]

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Σήμερα, θα φτιάξουμε μία εύκολη και νόστιμη σαλάτα, με απλά υλικά που …

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια, μπορούμε να το πούμε και μπακλαβά σε ρολά! Ένα υπέροχο γλυκό, …

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Η σημερινή μας πρόταση είναι πένες με λουκάνικο και πιπεριές! Σε όλους αρέσουν τα ζυμαρικά …

Verified by ExactMetrics