Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
abc

Απεικόνιση εγκεφάλων με αυτισμό δείχνει να περιέχουν υψηλές ποσότητες αλουμινίου

Pen

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις αρχές του 2018 εντόπισε πολύ υψηλές ποσότητες αλουμινίου στους εγκεφάλους ατόμων με αυτισμό

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε νωρίτερα το 2018 ανακάλυψε ιστορικά υψηλές ποσότητες αλουμινίου σε αυτιστικούς εγκεφάλους.

Πέντε άτομα ερευνήθηκαν στη μελέτη, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, όλα μεταξύ των ηλικιών 14-50 ετών. Κάθε ένας από τους εγκεφάλους τους περιείχε επικίνδυνες και υψηλές ποσότητες αλουμινίου σε σύγκριση με ασθενείς με άλλες ασθένειες όπου η υψηλή περιεκτικότητα σε αλουμίνιο στον εγκέφαλο είναι κοινή, όπως η νόσος του Alzheimer, για παράδειγμα.

Ο μικρός αριθμός των εξεταζομένων υποβαθμίζει σύμφωνα με κάποιους τη μελέτη, επικαλούμενοι τη χαμηλή ομάδα δειγμάτων, ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπόψη ο λόγος για τον οποίο διεξήχθη αυτή η μελέτη.

Όπως αναφέρεται και στη μελέτη, πρόσφατες μελέτες σε ζώα, που δημοσιεύθηκαν τα τελευταία χρόνια, υποστήριζαν μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ αλουμινίου και βοηθητικών πρόσθετων αλουμινίου που χρησιμοποιούνται σε εμβολιασμούς για τον άνθρωπο και Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού (ASD).

Η έκθεση του ανθρώπου στο αλουμίνιο εμπλέκεται με την ASD με συμπεράσματα διφορούμενα. Μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία των μελετών έχουν χρησιμοποιήσει τα μαλλιά ως δείκτη της ανθρώπινης έκθεσης στο αλουμίνιο, ενώ το αλουμίνιο στο αίμα και τα ούρα έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σε πολύ μικρότερο βαθμό. Τα παιδιατρικά εμβόλια που περιλαμβάνουν ένα βοηθητικό πρόσθετο αλουμινίου αποτελούν έμμεση μέτρηση της έκθεσης του βρέφους στο αλουμίνιο και η έκρηξη της χρήσης τους συσχετίζεται άμεσα με την αυξανόμενη επικράτηση της ASD. Τα ζωικά μοντέλα της ASD εξακολουθούν να υποστηρίζουν μια σύνδεση με το αλουμίνιο και με πρόσθετα αλουμινίου που χρησιμοποιούνται κυρίως σε εμβολιασμούς για τον άνθρωπο.

Και ως συμπέρασμα της μελέτης αναφέρουν:

Έχουμε κάνει τις πρώτες μετρήσεις αλουμινίου στον ιστό του εγκεφάλου σε άτομα με ASD και έχουμε δείξει ότι η περιεκτικότητα σε αλουμίνιο του εγκεφάλου είναι εξαιρετικά υψηλή. Έχουμε εντοπίσει το αλουμίνιο στον εγκεφαλικό ιστό, τόσο τον εξωκυτταρικό όσο και τον ενδοκυτταρικό με το τελευταίο να περιλαμβάνει τόσο νευρώνες όσο και μη νευρωνικά κύτταρα. Η παρουσία αλουμινίου στα φλεγμονώδη κύτταρα των μηνιγγιών, των αγγείων, της γκρίζας και της λευκής ουσίας είναι μια ξεχωριστή παρατήρηση και μπορεί να εμπλέξει το αλουμίνιο στην αιτιολογία της ASD.

Με λίγα λόγια, η σημαντικότητα της νέας αυτής μελέτης και τα νέα αποτελέσματα βασίζονται στο γεγονός ότι οι ερευνητές δεν περιορίστηκαν σε δείγματα αίματος, ούρων και τριχών, απ’ όπου το αλουμίνιο που προσλαμβάνεται αποβάλλεται, αλλά κοίταξαν κατευθείαν στον εγκέφαλο, όπου πιθανά παραμένει.

 

Οι εικόνες προέρχονται από την πρόσφατη μελέτη του 2018 και δείχνουν «φωτεινά σημεία» που υποδηλώνουν βαριά μέταλλα στον εγκέφαλο.

 

Πηγή: igata.gr

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Hermes massage: Το μασάζ στα καλύτερά του

Hermes: Το μασάζ στα καλύτερά του

Το μασάζ έχει αναδειχθεί σε μεγάλη τάση στους τρόπους θεραπείας των σωματικών τραυματισμών τα τελευταία …

Κατοικίδια και μωρά: μύθοι και αλήθειες

Κατοικίδια και μωρά: Μύθοι και αλήθειες

Η εικόνα ενός βρέφους που παιχνιδίζει με κουταβάκια ή άλλα κατοικίδια δεν είναι πάντοτε ευχάριστη …

Πολύτεκνη μαμά: Πώς «τα πρέπει» έπνιξαν τα θέλω της;

Πολύτεκνη μαμά: Πώς «τα πρέπει» έπνιξαν τα θέλω της;

Είμαι μαμά, αλλά όπως πάντα λέω είμαι πολύτεκνη μαμά. Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις τέσσερα …

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Μαύρη σοκολάτα: 7 λόγοι να την επιλέξεις όταν θες να φας γλυκό!

«Όταν ψάχνεις για ένα γλυκό σνακ, ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας μπορεί να είναι στην πραγματικότητα …

Verified by ExactMetrics