Η φίλη μου η σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση κι εγώ!

2
714
Η φίλη μου η σκλήρυνση.

Όλα τα κορίτσια έχουν μια φίλη- κολλητή, την οποία έχουν επιλέξει να είναι στη ζωή τους  ύστερα από αρκετές άλλες φιλίες που δοκιμάστηκαν στο πέρασμα του χρόνου μα δεν κράτησαν.

Προσωπικά δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου, ότι θα αναγκαζόμουν να κάνω «φίλη- κολλητή» μια ασθένεια.

Η πολλαπλή σκλήρυνση με “επισκέφτηκε” από πολύ νωρίς. Ήμουν μόλις 6 ετών όταν η μητέρα μου διαγνώστηκε με το συγκεκριμένο αυτοάνοσο.

Μεγάλωσα, λοιπόν, φροντίζοντας το αυτοάνοσο της μητέρας μου, ώσπου μια μέρα η σκλήρυνση κατά πλάκας θέλησε με το “έτσι θέλω” να με κάνει κολλητή της.

Πώς; Προσβάλλοντας το δικό μου νευρολογικό σύστημα στα 19 μου χρόνια. Δέκα χρόνια μετά μπορώ να πω με σιγουριά ότι η πολλαπλή σκλήρυνση δεν ορίζει ηλικία, φύλο, καταγωγή, εσωτερικά ή εξωτερικά χαρίσματα. Αν θέλει να σε επισκεφτεί δεν θα σε ρωτήσει αν την θες ή όχι. Θα σου δείξει με κάθε ύπουλο τρόπο ότι ήρθε για να μείνει.

Ήρθε να γίνει η κολλητή σου και οφείλεις να την αποδεχτείς και μάλιστα να την καλοδεχτείς. Αν της πας κόντρα, θα σου δείξει ότι είναι πιο δυνατή από εσένα και θα κάνει το παν να σε λυγίσει.

Αν, όμως, την σεβαστείς και της ζητήσεις να σου φέρεται με αγάπη, έχεις πολλές πιθανότητες να σε αφήσει να ζήσεις όπως πριν, μόνο κάνοντας αισθητή την παρουσία της όταν την ξεχνάς.

Ποιος θα μου το λεγε ότι μπορώ να κάνω καλύτερή μου φίλη τον εχθρό μου…

Αν το καλοσκεφτείς, η σκλήρυνση κατά πλάκας σου επιτίθεται σαν εχθρός. Σε πονάει σαν βασανιστής, αλλά σου ανοίγει και τα μάτια σαν να είναι η καλύτερή σου φίλη.

Στις δυσκολίες που σου φέρνει στην καθημερινότητά σου σε δοκιμάζει αρκετά. Δοκιμάζει, όμως, και τις φιλίες σου, ποιοι αξίζουν να είναι στη ζωή σου και ποιοι όχι.

Με τον καιρό διαπιστώνεις ότι σου έχει αλλάξει τη ζωή, όχι μόνο αρνητικά, αλλά και θετικά! Βλέπεις τη ζωή μέσα από άλλη οπτική και αναθεωρείς τις αξίες και τα ιδανικά.

Όλα αλλάζουν, αλλά η φίλη σου η σκλήρυνση είναι πάντα μαζί σου είτε για να σου τραβήξει το αυτί όταν το παρακάνεις είτε για να σου υπενθυμίσει ότι στη ζωή δεν μπορείς να έχεις τίποτα δεδομένο. Πως η υγεία είναι ένα ανεκτίμητης αξίας αγαθό που μόνο όταν το χάσεις το αντιλαμβάνεσαι.

Αν κάτι με έχει σώσει από την παράνοια του αυτοάνοσού μου είναι η απόφασή μου να το αποδεχτώ και να είμαι ευγνώμων που υπάρχει, γιατί με έκανε καλύτερο άνθρωπο και με βοήθησε να ζω με ρεαλισμό από πολύ νωρίς.

Μες στην ατυχία μου αισθάνομαι και τυχερή, γιατί θα γεράσω και θα φύγω από τούτο τον μάταιο κόσμο παρέα με την «κολλητή» μου.

Προσπάθησε να τα βρεις κι εσύ μαζί της και θα δεις ότι όλα θα πάνε πολύ καλύτερα από πριν!

 

Υ.Γ.: Για όλα τα παραπάνω, πάλεψα αρκετά χρόνια μέχρι να τα καταφέρω, τίποτα δεν γίνεται σε μια μέρα! Προσπάθησε κι εσύ και είμαι βέβαιη ότι θα τα καταφέρεις!

Μάθε περισσότερα για την σκλήρυνση κατά πλάκας και πως την αντιμετωπίζω στην συνέντευξη που έδωσα ΕΔΩ!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Πηγή: nancysblog.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram