Τα παιδιά του ουράνιου τόξου έρχονται για να φέρουν την χαρά ξανά στη ζωή σου!

0
488
παιδιά του ουράνιου τόξου και απώλεια

Τα παιδιά του ουράνιου τόξου είναι τα παιδιά που έρχονται μετά την «καταιγίδα» μιας απώλειας. Μια τέτοια απώλεια είναι μια αποβολή. Και ύστερα, έρχεται ένα άλλο παιδί και μοιάζει με το ουράνιο τόξο που βγαίνει μετά από μια καταιγίδα για να δώσει και πάλι χαρά στο ζευγάρι που τόσο το επιθυμεί.

Μια αποβολή είναι από μόνη της μία πολύ στενάχωρη κατάσταση.

H χαρά και ο ενθουσιασμός δίνουν τη θέση τους στη θλίψη. Ένας μικρός θάνατος για τη μητέρα που το βιώνει. Πολλοί θα της πουν ότι την συμπονούν, κανείς όμως δεν μπορεί να την καταλάβει αν δεν έχει περάσει το ίδιο. Εκτός από τη θλίψη, έχει να αντιμετωπίσει και βασανιστικές σκέψεις του τύπου «Μήπως φταίω εγώ; Μήπως το προκάλεσα εγώ; Γιατί τόση ατυχία;».

Αφού περάσει αυτή η φάση, έρχεται η περίοδος όπου το ζευγάρι προσπαθεί ξανά να αποκτήσει παιδί. Αρχίζει τότε το άγχος του «Γιατί δεν έχω μείνει ακόμη έγκυος; Μήπως η αποβολή μου προκάλεσε κάποιο πρόβλημα; Μήπως τιμωρούμαι από τον Θεό, πρώτα με την αποβολή και τώρα με τη στέρηση ενός παιδιού;».

Και να που έρχεται και πάλι η στιγμή όπου το τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει θετικό!

Εξαφανίζονται το άγχος για επίτευξη εγκυμοσύνης και έρχεται το άλλο άγχος. Μετά τον ενθουσιασμό ακολουθεί η αγωνία κάθε μήνα για τις εξετάσεις αίματος, για την αυχενική διαφάνεια, τη ΄β επιπέδου, το ντόπλερ. Είναι καλά το έμβρυο; Προχωράει καλά η εγκυμοσύνη; Αν υπάρχει δε και κάποιο θέμα στην εγκυμοσύνη, όπως διαβήτης κύησης, πίεση κτλ, το άγχος μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Όλα αυτά δεν την αφήνουν να απολαύσει στο έπακρον αυτή την ιδιαίτερη περίοδο της ζωή της.

Κι έρχεται μετά εκείνη η μαγική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας όπου αντικρίζει για πρώτη φορά το παιδί της και όλα ξεχνιούνται μονομιάς!

Την κατακλύζουν πρωτόγνωρα συναισθήματα. Αυτομάτως παίρνει δύναμη να αντιμετωπίσει τη ζωή, να προστατεύσει το παιδί της. Και πάλι έχει φοβίες και ανασφάλειες, αλλά έχει κι ένα μικρό θαύμα στην αγκαλιά της. Το παιδί της!

Προς όλες τις γυναίκες που βίωσαν, βιώνουν και θα βιώσουν μια τέτοια απώλεια ή δυσκολεύονται να κάνουν παιδί, να θυμάστε!

Για να δει κανείς το ουράνιο τόξο, πρέπει πρώτα να αντέξει την καταιγίδα!

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Πηγή: nancysblog.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram