10 συνήθειες που θα αλλάξουν την ψυχολογία σου! [Φωτογραφία]

0
450
Θετικές συνήθειες

Βάλαμε την ζωή μας στον «αυτόματο πιλότο» και σταματήσαμε να απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή.
Συμβαίνει σε όλους μας κάποιες μέρες να μας πηγαίνουν όλα στραβά και να τα βλέπουμε όλα αρνητικά. Το θέμα είναι τις υπόλοιπες να προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι και ευγνώμονες για όσα έχουμε στην ζωή μας. Γι αυτό πρέπει να βάλουμε στη ζωή μας, συνήθειες που θα μας ανεβάζουν την ψυχολογία!

10 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις για να αισθάνεσαι πιο όμορφα στην καθημερινότητα σου.

Χαλαρές στιγμές με το ημερολόγιό μου
Αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό μου

1.Όταν αισθάνεσαι κουρασμένος πήγαινε για ύπνο.

Αν υπακούσεις στην ανάγκη του οργανισμού σου για χαλάρωση και κοιμηθείς το βράδυ νωρίς, το πρωί θα ξυπνήσεις ανανεωμένος και έτοιμος να αντιμετωπίσεις την ημέρα σου με ωραία διάθεση.

2.Σταμάτα να πατάς την αναβολή στο ξυπνητήρι σου.

Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ξυπνάς με νεύρα.

3.Μια ώρα την ημέρα άφησε το κινητό στην άκρη.

Το διαδίκτυο είναι τόσο χρήσιμο, όσο και εθιστικό γι’ αυτό είναι απαραίτητο να απέχεις τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα από αυτό. Αυτή την ώρα μπορείς να χαλαρώσεις, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να πας μια βόλτα και να περάσεις χρόνο με την οικογένειά σου.

4.Προτού κοιμηθείς κάνε την αυτοκριτική σου.

Αφιέρωσε 1 λεπτό προτού κοιμηθείς να σκεφτείς τί πήγε καλά και τί άσχημα μέσα στην ημέρα σου. Αναγνώρισε τα λάθη σου και φρόντισε να μην τα επαναλάβεις!

5.Αγόρασε ένα ημερολόγιο  

Το νόημα του ημερολογίου είναι να γράφεις αυθόρμητα τις σκέψεις σου στο χαρτί. Φρόντισε μόνο ό, τι γράφεις να είναι από την καρδιά σου, χωρίς ρετούς για να νιώσεις λύτρωση.

6.Πέρασε περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου.

Είτε διαβάζοντας ένα βιβλίο, είτε βλέποντας μια ταινία ολομόναχος, είτε κάνοντας γυμναστική στο σπίτι …μαθαίνεις να περνάς εποικοδομητικό χρόνο με τον εαυτό σου.

7.Αν το έχεις ανάγκη, κλάψε!

Είναι ανθρώπινο κάποιες φορές να νιώσεις λυπημένος- αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι αδύναμος. Αν θες να κλάψεις κάνε το, γιατί θα φύγει όλη η εσωτερική ένταση που κουβαλάς και θα αισθανθείς καλύτερα.

8.Τα Σαββατοκύριακα πέρνα χρόνο κοντά στην φύση.

Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να ζει μέσα στην φύση και όχι στο τσιμέντο. Αν ζεις σε τσιμεντούπολη, φρόντισε τα Σαββατοκύριακα να κάνεις εξορμήσεις προς το βουνό. Ο καθαρός αέρας που θα πάρεις και τα χρώματα που θα δουν τα μάτια σου σίγουρα θα σε ανανεώσουν.

9.Κάνε ελεημοσύνη.

Φρόντισε να δίνεις κάτι από το υστέρημά σου σε όποιον το έχει ανάγκη και στο τέλος της ημέρας θα νιώθεις χρήσιμος και καλύτερος άνθρωπος.

10.Πέρνα χρόνο με την οικογένειά σου.

Η επαφή με τους ανθρώπους που αγαπάς θα σε κάνει να νιώσεις μοναδικός και σημαντικός.

 

Πηγή: nancysblog.gr

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like News4u.gr on Facebook & follow us on Instagram