Ο εαυτός σου είναι το κίνητρο που χρειάζεσαι για να πετύχεις!

0
375
Γίνε ο καλύτερος φίλος του εαυτού σου.
Γίνε το κίνητρό σου!

Ο εαυτός μας είναι το ιδανικότερο κίνητρο για να πετύχουμε όσα θέλουμε στην ζωή μας!

Όλοι μας κάνουμε όνειρα και συνήθως χρειαζόμαστε κάποιον να μας παροτρύνει να τα υλοποιήσουμε. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία «πέφτουμε» όλοι. Γιατί, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ανάγκη να μας παρακινήσει κάποιος άλλος για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Ο εαυτός μας φτάνει και περισσεύει!

Οφείλουμε να πιστεύουμε στις ικανότητές μας και να μην βασιζόμαστε σε άλλους. Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος του εαυτού του και των πράξεών του.

 Μπορούμε να γίνουμε εμείς το κίνητρο του εαυτού μας!

Διάβασε πώς μπορείς να κάνεις πράξη κάτι τέτοιο βήμα προς βήμα.

Φτιάξε μία λίστα με όλα όσα έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα.

Το να θέτεις συχνά νέους στόχους είναι ένα καλό κίνητρο για να εξελίσσεις την ζωή σου. Όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάς όλα όσα έχεις κατορθώσει έως σήμερα. Δημιούργησε μια λίστα με όλα σου τα επιτεύγματα και δες πόσους  λόγους έχεις για να είσαι υπερήφανος για τον εαυτό σου. Αυτή η λίστα θα είναι το κίνητρό σου, ώστε να υλοποιήσεις τον επόμενο στόχο σου.

Χρησιμοποίησε θετικές εκφράσεις όταν μιλάς στον εαυτό σου

Μίλησε στον εαυτό σου ευγενικά.

Ξεκίνησε να μιλάς με τον εαυτό σου χρησιμοποιώντας θετικές σκέψεις και προτάσεις. Όσο συχνότερα του λες τις θετικές σου σκέψεις, τόσο γρηγορότερα θα πιστέψεις σε αυτά. Γνωρίζω ότι δεν είναι τόσο εύκολο να το κάνεις πράξη, αλλά αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσεις!

Γίνε ο καλύτερος φίλος του εαυτού σου.

Θα μίλαγες ποτέ στον κολλητό σου, όπως στον εαυτό σου; Ασφαλώς όχι! Συνήθως είμαστε ιδιαίτερα αιχμηροί με τον εαυτό μας και πιο γλυκείς με τους φίλους μας. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κάνεις μια κουβέντα με τον εαυτό σου, σκέψου προηγουμένως, τί θα έλεγες σε έναν φίλο σου αν ήθελες να τον ενθαρρύνεις να κάνει κάτι; Και ύστερα πες το στον εαυτό σου!

 Απομάκρυνε τους αρνητικούς ανθρώπους.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι αρνητικοί σε ό, τι καλό τους λες. Με αυτούς τους ανθρώπους δεν θα πρέπει να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου, γιατί θα σε αποθαρρύνουν να πας μπροστά. Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε αποθαρρύνει. Πάρε τα ηνία της ζωής σου και σε κάθε περίπτωση παρέμεινε αισιόδοξος!

“Γίνε ο πιο θερμός υποστηρικτής του εαυτού σου.”

Εσύ, πώς παροτρύνεις τον εαυτό σου;

 

Πηγή: nancysblog.gr

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like News4u.gr on Facebook & follow us on Instagram