Μυτιλήνη: Διήμερος αποκλεισμός Καράβας – Καβακλή

0
47
Μυτιλήνη: Διήμερος αποκλεισμός Καράβας – Καβακλή

Μεγάλη ήταν η χθεσινή συγκέντρωση των κατοίκων του Μανταμάδου και των γύρω περιοχών που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες στο πολύκεντρο Μανταμάδου. Παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν ενάντια στην επίταξη 261 στρεμμάτων γης στη θέση Καράβα – Καβακλή για τη δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων.

«Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποτραπεί η κατασκευή της νέας δομής στην επιταγμένη περιοχή. Το ίδιο θα κάνουμε και για οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Λέσβου. Ούτε στο Καβακλή ούτε πουθενά» σημείωσε ο Ταξιάρχης Βέρρος Δήμαρχος δυτικής Λέσβου στα όρια του οποίου βρίσκεται η επιταγμένη έκταση.

Λαική Συνέλευση κατοίκων Μανταμάδου ενάντια στις επιτάξεις και στη νέα δομή προσφύγων και μεταναστών.

Gepostet von Στο Νησί am Mittwoch, 12. Februar 2020

 

Αντιδρούν

Οι συγκεντρωμένοι μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, εκπρόσωποι φορέων, αυτοδιοικητικών παρατάξεων και πολίτες συναποφάσισαν με πρόταση του Προέδρου της Κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπου Τζελαιδή τη σύσταση επιτροπής αγώνα, τον προειδοποιητικό αποκλεισμό για ένα 48ωρο της επιταμένης περιοχής και την άρνηση κάθε διαλόγου με τη Κυβέρνηση έως ότου καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιτάχθηκε η περιοχή. Η οποία ας σημειωθεί ότι ανήκει σε ιδιώτες οι οποίοι και λειτουργούν εκεί κτηνοτροφικές μονάδες. Μήνυμα στη συγκέντρωση απέστειλε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθενείας.

 

 

Πηγή: stonisi.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram